Het team

 

THNK, Onze Nieuwe School en een vleugje synchronicity brachten vijf mensen bijeen die samen het creatieve team van Klein Amsterdam vormen. Samen delen zij de wens om voor de stad Amsterdam een mooi, spannend en toekomstgericht alternatief naast het bestaande basisonderwijs te ontwikkelen.

 
De tussenruimte is een grote inspiratiebron in mijn werk; met de realisatie van Klein Amsterdam komen de twee sectoren - cultuur en onderwijs - op een onconventionele en goed doordachte manier samen.

Eva Vesseur is creatieve ondernemer en ontwerpt leerervaringen binnen en buiten school met het bedrijf Het Educatie Bureau. Ook is ze initiatiefnemer van het educatieve tijdschrift Zuurstof & Tegenwind. Cultuuronderwijs, kunst, duurzaamheid, media en ondernemerschap zijn thema’s die steeds maar weer terugkomen in haar werk wat haar als import-Amsterdammer toch een beetje Mokums maakt. Eva woont in een woonark in Amsterdam-noord en werkt in de binnenstad.

Met de start van Klein Amsterdam zie ik nieuwe kansen voor het onderwijs en de wetenschap om op onconventionele wijze nauwer aan te sluiten bij de aard van (jonge) kinderen.

Floor Lamet is een ervaren leerkracht in Amsterdam en onderwijskundige, gespecialiseerd in het jonge kind. Floor is geboren Amsterdamse en ervaart de vele culturele activiteiten die in haar eigen jeugd werden ondernomen, als een grote meerwaarde. Zelf is zij nu moeder van 3 Amsterdammertjes en woont in de binnenstad waar zij haar kinderen laat proeven van de omgeving en de cultuur.

Klein Amsterdam heeft het concept de Tussenruimte al bewezen voor mij.

Marco Dekker is de huidige schoolleider van de A. Bekemaschool. Hiervoor heeft hij ruim twaalf jaar lesgegeven op verschillende basisscholen. Onder zijn leiding heeft de A. Bekemaschool een eigen onderwijsconcept ontwikkeld. Hiernaast geeft hij lezingen en adviseert hij onderwijsinstellingen. Marco woont al ruim 25 jaar in Amsterdam.

We werken met Klein Amsterdam aan iets moois, een spannend en toekomstgericht alternatief naast het bestaande onderwijs. Met elkaar - voor Amsterdammers van de toekomst. Ik geloof dat het kan en dat het nodig is.

Judith Fischer is een ervaren projectleider en kwartiermaker bedreven in het ontwikkelen, begeleiden en uitvoeren van multi-stakeholder initiatieven voor publieke, ideële en particuliere organisaties. Ze werkt voor Oxfam Novib en maakt deel uit van de Oudergroep voor Keuzevrijheid in het Basisonderwijs in Amsterdam. Judith maakt deel uit van de THNK community en eerste lichting Moonshot Engineers van Google for Education. Judith’s Amsterdamse familiewortels gaan terug tot in de 16de eeuw. Ze woont in Amsterdam Noord, en is moeder van drie schoolgaande Amsterdammers.

 

Als zoon van een violist en verdienstelijk amateurviolist weet ik uit ervaring hoeveel vroegtijdig kunstonderwijs kan betekenen. Een basisschool starten met kunst in het DNA is voor mij een droom die uitkomt.

Rick Amado is een creatieve verbinder met enorme passie voor onderwijs. Hij heeft een achtergrond in international business, innovatie en als ondernemend filantroop. Als directeur van de Maurice Amado Foundation en als lid van de Amsterdamsche Kring heeft Rick een grote rol gespeeld in het bij elkaar brengen van kunsteducatie en het curriculum van het primair onderwijs. Rick heeft een MBA van de University of California in Los Angeles en een  bachelor in Mechanical Engineering van Stanford University waar hij een groot netwerk heeft in de Silicon Valley. Hij is ook lid van de THNK creative leadership community waar de  focus ligt op onderwijs. Hij woont in Amsterdam-West en heeft twee schoolgaande kinderen.